Kako ukloniti podočnjake ispod očiju

Kako ukloniti podočnjake ispod očiju

Želja da imaju zdravu kosu i što je duže moguće može postati zaseban cilj za mnoge žene, toliko da se često nađu u pokušaju različitih vrsta ampula i tretmana, a da ne pominjemo veštačko nadogradnju kose. Ali da li ste sigurni da radite pravu stvar? Stalno sečenje i bojenje, prekomerna upotreba pegle, masažera i sušara i nedostatak zaštite od sunca ne samo da oslabljuju kosu već i inhibiraju njen rast. Među mnogim načinima koji podstiču rast kose predlažemo najsigurniji: ishranu. Kosa je ono što jedete.

1.Žuta paprika: Za razliku od uobičajenih crvenih i zelenih sorti, žuta paprika sadrži veće količine vitamina C, čak 5 puta više od samog agruma. To je glavni razlog zašto biste ih trebali uključiti u svoju ishranu, posebno ako želite dugu i zdravu kosu. Ali, ne samo to. Žuta paprika sprečava gubitak kose, kao i favorizuje proizvodnju kolagena, važne supstance koja jača vlasište.

2.Banane: Pored paprike, banane su još jedan proizvod koji ubrzava rast kose. I naravno, trebali biste biti zahvalni na visokom nivou kalijuma koji ovo voće sadrži. Ovaj mineral u kombinaciji sa aminokiselinama banane promoviše zdrav rast kose i to što je duže moguće.

3.Krompir: Krompir je bogat raznim hranljivim sastojcima, beta-karotenom, provitaminom A, sastojcima sa antiinflamatornim svojstvima i antioksidantima koji ubrzavaju rast kose.

4.Avokado: Avokado je definitivno jedna od najzdravijih namirnica koja ne sme nedostajati ni u jednom obroku, jer njegove hranljive vrednosti štite telo od delovanja slobodnih radikala, sprečavaju prevremene bore, poboljšavaju cirkulaciju krvi i pospešuju rast kose. Njegova potrošnja vlaži vlasište i jača folikule.

5.Jaja: Jaja sadrže biotin, prirodni integrator koji jača i ubrzava rast kose. Aminokiseline koje se nalaze u jajima idealne su za borbu protiv gubitka kose, kao i za lečenje drugih problema kao što su suvo vlasište i masnoća. Vitamini koji se nalaze u jajima hidriraju vlasište i time stimulišu zdrav rast kose.

6.Agrumi: Iako nismo u njihovoj sezoni, i dalje ih možete naći na tržištu. Agrumi ne smeju nedostajati u ishrani nijedne osobe, jer ne samo da donose velike zdravstvene prednosti, već kosu čine još lepšom. Oni prirodno povećavaju proizvodnju kolagena, veoma važne supstance koja podstiče rast kose.